John van den Brom: van Vitesse naar Anderlecht? foto: Broer van den Boom
Volledig scherm
John van den Brom: van Vitesse naar Anderlecht? foto: Broer van den Boom

John van den Brom toch naar Anderlecht

ARNHEM - John van den Brom vertrekt bij Vitesse en wordt de nieuwe hoofdtrainer van Anderlecht. Die club wil de Nederlandse coach donderdag presenteren. Dat bevestigen meerdere bronnen rondom de kampioen van België. Fred Rutten is de voornaamste kandidaat om Van den Brom op te volgen in Arnhem.

Vorige week liet Vitesse op de website van de club nog weten dat Van den Brom in Arnhem blijft, waar hij tot medio 2014 onder contract staat. ‘John is de juiste man voor Vitesse’, stelde Vitesse-eigenaar Merab Jordania destijds. In werkelijkheid dacht de Georgische clubbaas daar blijkbaar anders over, want Jordania is al weken geleden tot overeenstemming gekomen met Anderlecht over de transfer van Van den Brom. Naar verluidt ontvangt Vitesse 400.000 euro voor de succestrainer, die de Arnhemse ploeg na tien jaar terugbracht in het Europese voetbal.

Waarschijnlijk is Rutten zijn opvolger bij Vitesse. De 49-jarige coach uit Wijchen zit momenteel zonder club, nadat hij eerder dit seizoen werd ontslagen bij PSV.