Volledig scherm
Özgür Aktas (links) op de training van Vitesse, duellerend met Keisuke Honda. Aktas ging maandagmiddag met Jong Vitesse hard onderuit tegen Jong De Graafschap. © BSR Agency

Jong Graafschap duwt beloftenteam Vitesse naar de degradatiegroep

ARNHEM - Jong De Graafschap heeft in de beloftencompetitie met groot gemak Jong Vitesse verslagen. De Doetinchemse formatie won maandagmiddag met 4-1 van de Arnhemse club. Voor rust was de zaak op Papendal al beslist. Jong Vitesse komt door de nederlaag na de winterstop uit in de zogeheten degradatiegroep.

Bij de beloftencompetitie wordt na de winterstop een schifting gemaakt. De twee divisies worden opnieuw samengesteld. Daarin is een kampioenspoule en een degradatiegroep. Jong Vitesse komt daarbij De Graafschap opnieuw tegen. De Doetinchemse beloften waren al tot die poule veroordeeld.

Zowel Vitesse als De Graafschap speelde vooral met jeugdspelers op Papendal. Coach Joseph Oosting kreeg bij de Arnhemse club alleen Özgür Aktas van de eerste selectie mee. De spelersgroep had vrij, na het vertrek van Leonid Sloetski.

Vitesse kreeg in de openingsfase nog wel kansen. Maar de equipe van Oosting zakte vervolgens in elkaar. Bij rust was de stand al 0-3. Ouinn Vervelde scoorde tweemaal voor Jong De Graafschap. De eerste treffer was ook nog een blunder van Vitesse-doelman Bilal Bayazit. Voor De Graafschap zorgde Joey Lieshout tussendoor voor de tweede goal.

Jong Vitesse kwam na rust terug door Nikos Agrafiotis. Maar meteen sloeg De Graafschap weer toe. Milan Hilderink kopte raak. Hij bepaalde de stand daarmee op 1-4.