Volledig scherm
Archieffoto van Thomas Buitink. Hij deed ook mee met het duel tegen Go Ahead Eagles, maandagmiddag. © BSR Agency

Jong Vitesse sluit slechte eerste helft van competitie af met nederlaag

DEVENTER - De eerste seizoenshelft van Jong Vitesse is volledig mislukt. De Arnhemse formatie komt na een slecht half jaar terecht in de degradatiepoule bij de reserveteams van het betaalde voetbal. De 2-0 nederlaag bij Go Ahead Eagles van maandagmiddag past in de malaise van de voorbije maanden.

Vitesse stapte afgelopen zomer uit de voetbalpiramide. De club ging daarna verder met een kleine kern bij het beloftenteam.

De formule werkte totaal niet. Leonid Sloetski stond als hoofdcoach geen spelers af aan het tweede team. De aanvulling kwam dus vanuit het hoogste jeugdteam, Onder 19 jaar. Er stond uiteindelijk veelal een jeugdteam bij Vitesse binnen de lijnen.

Geen potten gebroken

Zes van de tien competitieduels gingen verloren. Schrijnend was de 6-1 nederlaag bij Jong Heracles, dat wel spelers uit de eerste selectie gebruikte. En passant vielen Onder 19 en Onder 17 dit seizoen in de competitie zwaar tegen.

Tegen Go Ahead kreeg Tim Cornelisse de coaching. Dit, omdat Joseph Oosting na het vertrek van Leonid Sloetski werd doorgeschoven naar de hoofdmacht. Voor de gelegenheid deden van de eerste selectie Thomas Hajek, Patrick Vroegh en Thomas Buitink mee.

Strafschop

Ze konden in Deventer geen potten breken. Go Ahead won met 2-0 en bleef zo ongeslagen. Na rust scoorde Maarten Pouwels twee keer. De tweede treffer was uit een strafschop.

Voor Jong Vitesse maakte de nederlaag in de slotronde op zich niets meer uit. De Arnhemse formatie was door de slechte resultaten eerder al veroordeeld tot de degradatiepoule.