Volledig scherm
De 22-jarige Velpenaar Joris Klein-Holte zat afgelopen weekend na acht maanden weer bij de wedstrijdselectie van de tweededivisionist en kan komend weekend zijn eerste minuten maken. © Ben Gal / Orange Pictures

Joris Klein-Holte terug voor laatste maanden bij Jong Vitesse

VELP/ ARNHEM - Voor Jong Vitesse-verdediger Joris Klein-Holte is er nu echt een einde gekomen aan lang blessureleed. De 22-jarige Velpenaar zat afgelopen weekend na acht maanden weer bij de wedstrijdselectie van de tweededivisionist en kan komend weekend zijn eerste minuten maken. En dat komt goed uit met het oog op volgend seizoen, waarin hij het Vitesse-shirt na dertien jaar niet meer zal dragen.

Het kan zaterdagmiddag, op eigen veld tegen AFC, dan eindelijk gaan gebeuren: de terugkeer van Klein-Holte. Een enkeloperatie in augustus vorig jaar en de aansluitende revalidatie hielden hem het grootste deel van het seizoen weg van het veld. ,,En nadat ik van die enkelproblemen was hersteld kwamen er nieuwe blessures bij”, vertelt Klein-Holte. ,,Zo scheurde ik een bovenbeenspier in waardoor mijn terugkeer toch weer langer duurde. Maar afgelopen weekend zat ik er weer bij.”

‘Er lopen wat dingen’

En dat is prima timing zo in de slotfase van het seizoen. Club en speler nemen na dit seizoen na dertien jaar afscheid van elkaar. ,,En het is lastig een nieuwe club vinden als je niet speelt”, weet Klein-Holte. ,,Maar er lopen wat dingen dus de komende weken zal ik een keuze maken.”

Afgelopen weekend zag hij vanaf de bank zijn ploeg roemloos met 3-0 verliezen van De Treffers. Zaterdag komt koploper AFC op bezoek bij de nummer 9 uit de tweede divisie. Eerder dit seizoen werd het 4-1 voor de Amsterdammers. ,,Vitesse A1 is vrij dus er kunnen jongens uit die ploeg bij komen die wél 90 minuten kunnen spelen. Het is dus even afwachten voor mij.”

Jong Vitesse heeft nog vijf duels voor de boeg en staat veilig in de middenmoot. De Arnhemmers studeren overigens op de mogelijkheden voor een vertrek van het beloftenteam uit de voetbalpiramide, wegens de ‘verstikkende beperkingen’ die de KNVB oplegt. Volgens de club wordt er alles aan gedaan om de opleidingsteams van profclubs te dwarsbomen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.