Volledig scherm
De KNVB Beker. Foto ProShots © PRO SHOTS

Kaarten bekerfinale al voor
dubbele prijs op Marktplaats

ARNHEM - Nog voor de officiële kaartverkoop is beëindigd, komt via internet de wederverkoop in kaarten voor de bekerfinale AZ-Vitesse op gang. Vitesse-supporters blijken bereid via Marktplaats het dubbele van de verkoopprijs te betalen om er op 30 april in De Kuip bij te kunnen zijn.

Vitesse verkocht sinds donderdagochtend al meer dan 12.000 kaarten voor de finale om de KNVB Beker. Voor de supporters zijn nog zo'n 1.000 tickets beschikbaar. De rest van het Arnhemse contingent van 17.500 kaarten is voor de businessclub en Vitesse zelf.

100 euro

Een kaartje voor een buscombi naar De Kuip, inclusief de wedstrijd, kost 52 euro, maar op Marktplaats gaan plaatsbewijzen vrijdag al voor 100 euro per stuk van de hand. Via social media wordt geklaagd dat Vitesse-supporters zonder seizoenkaart achter net net dreigen te vissen. Jaarkaarthouders hebben voorrang gekregen bij de aanschaf van plaatsbewijzen.

Extra kaarten

Volledig scherm
© PR

Vitesse heeft inmiddels bij de KNVB om extra kaarten gevraagd. Of de voetbalbond dat verzoek kan honoreren, is afhankelijk van de kaartverkoop door tegenstander AZ. Daar komt pas na zaterdag 25 maart meer duidelijkheid over.