Volledig scherm
Guram Kashia (rechts) in duel met Ajacied Justin Kluivert. © ANP Pro Shots

Kashia: Vierde plek kan goud waard zijn

ARNHEM – Vitesse voert een verwoede strijd om Europees voetbal. De huidige zesde plaats in de eredivisie is goed voor een nacompetitieticket. Maar de concurrentie is hevig. In theorie zijn momenteel negen clubs nog in de race voor de play-offs, weet aanvoerder Guram Kashia. ,,Het slot van de competitie wordt ongemeen spannend”, zegt hij.

,,Wij presteren nu veel beter dan voor de winterstop”, stelt Kashia. ,,Ook al hebben we echt wel enkele misstappen gemaakt. Tegen ADO, Excelsior en VVV (twee nederlagen en een gelijkspel, red.). We hebben een veel betere uitgangspositie gecreëerd. Maar daar moeten we ook van profiteren.”

Kashia doelt daarmee op het droomscenario. Voor Vitesse is er ook een directe weg naar Europa. Wint AZ, als nummer drie van de eredivisie, op 22 april de bekerfinale van Feyenoord, dan komt er een extra ticket vrij voor internationaal voetbal. Het startbewijs van AZ als nummer drie van de eredivisie schuift dan door naar de nummer vier in de eindstand.

Juist die plek neemt FC Utrecht, de aanstaande tegenstander in de competitie, op dit moment in. Het gat naar Vitesse bedraagt drie punten, waarmee het duel in de Galgenwaard zondag in alle opzichten van eminent belang is. ,,Die vierde plek in de eindstand kan goud waard zijn”, weet Kashia.

Al te veel ruimte voor dagdromen biedt dat niet. Vitesse heeft geen eenvoudig programma en is ook zeer wisselvallig. De formatie van Fraser verliest net zo eenvoudig van de zwakkere broeders, dan dat er topduels worden gewonnen.

,,We krijgen Roda JC, Sparta en FC Twente nog op bezoek in GelreDome”, vertelt Kashia. ,,Maar degradatiekandidaten vormen juist een groot gevaar voor onze Europese campagne. Die clubs zitten in een doodstrijd. De kleine clubs vormen geweldige valkuilen. Maar, tegen Utrecht kunnen we nu weer een stap omhoog zetten.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.