Volledig scherm
Guram Kashia gelooft in de kansen van Vitesse tegen Nice. © ANP Pro Shots

Kashia: Voor onze geweldige supporters alles geven

ARNHEM – Guram Kashia gelooft in een positieve afsluiting van Vitesse in de Europa League. ,,Ik heb ooit met Georgië gewonnen van Spanje”, stelt de aanvoerder van de Arnhemse club voorafgaand aan het duel met OGC Nice. ,,Dan kan Vitesse nu toch ook winnen?”

Kashia (30) verwacht een zware pot en wijst daarbij op de internationale verhoudingen, met het Nederlandse voetbal in een bijrol. ,,Nice heeft gewoon goede spelers”, zegt Kashia. ,,Ook nu ze de meeste basisspelers thuis laten. Maar als wij goed zijn, kunnen we Nice verslaan.”

,,Wij hebben een groot eergevoel. Deze wedstrijd is helemaal geen bijzaak. Wij moeten alles geven voor onze supporters. Onze fans waren geweldig in Europa. Ze stonden achter ons in GelreDome, ze reisden ons massaal achterna. Dat is reden om trots te zijn.”

Eerherstel

Kashia hoopt ook op eerherstel. ,,We hebben niet alles uit deze campagne gehaald. Het gaat er om de kansen af te maken. Je krijgt er twee of drie poer wedstrijd en daar met je maximaal rendement uit halen.”

,,Terugkijkend halen wij niet het gewenste resultaat. We hadden Lazio in Arnhem eigenlijk moeten verslaan. Nice was daarna veel te sterk, maar tegen Zulte Waregem waren wij gewoon niet goed. We hebben daar vier punten laten liggen. Dat is de kern van de frustratie in Europa. Maar, als club en spelersgroep zijn we gegroeid. Vitesse is zo’n cyclus met groepswedstrijden niet gewend. Die ervaring nemen we wel mee.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.