Volledig scherm
Adelaar met KNVB Beker in aanloop naar bekerfinale tussen Vitesse en AZ, bij de Nelson Mandelabrug in Arnhem. Maker: ESONE © Marco Bouman/De Gelderlander

KNVB: extra kaarten Vitesse hangt af van verkoop bij AZ

ARNHEM/ZEIST - Of Vitesse extra kaarten krijgt voor de bekerfinale in De Kuip op zondag 30 april, hangt helemaal af van de kaartverkoop bij tegenstander AZ. Dat zegt een woordvoerder van de KNVB. Vitesse vroeg de bond vrijdag om extra tickets.

Aanleiding is de enorme belangstelling bij de Vitesse-aanhang voor de eerste finale om de KNVB Beker in 27 jaar. Vrijdagochtend stond de teller al over de 12.000 verkochte kaarten. Voor de supporters resteren nog zo'n 1.000 tickets, de rest is gereserveerd voor de businessclub en Vitesse zelf.

AZ

Beide bekerfinalisten kunnen beschikken over 17.500 kaarten. Als AZ alle tickets verkoopt, kan Vitesse geen extra plaatsbewijzen krijgen. Houdt de club uit Alkmaar kaarten over, dan zou het restant mogelijk aan Vitesse kunnen worden toegewezen, aldus de KNVB-woordvoerder.  

25 maart

Beide clubs moeten uiterlijk zaterdag 25 maart bij de voetbalbond aangeven met hoeveel supporters ze naar Rotterdam komen. AZ begint maandag met de verkoop van kaarten voor de bekerfinale.

Wat Vitesse doet als er van de gereserveerde kaarten voor zakenrelaties en de eigen club nog tickets over blijven, is nog niet duidelijk, aldus een woordvoerder van de club.