‘Kom je aan het bier, dan kom je aan het volk’

les van vitesARNHEM - Vitesse heeft het post-Leonid Sloetski-tijdperk ingezet met een 0-0 tegen Feyenoord. De Arnhemse club krabbelt op onder interim-coach Joseph Oosting. ,,Je kunt geen wonderen verwachten”, stelt oer-supporter Bjorn Courbois in De Les van Vites. ,,Maar de intentie is tenminste weer goed bij Vitesse.”

Onder Oosting, die zijn debuut maakte als interim, startte Vitesse nog goed in GelreDome. ,,De insteek was aanvallend voetbal”, zag Courbois. ,,Maar de tweede helft was Feyenoord echt beter. Dan blijkt wel: je kunt in een week niet goedmaken wat in anderhalf jaar niet aanwezig was. Het lek is nog echt niet boven.”

Schade

Vitesse pakte een punt, maar hield wel schade over aan het duel met Feyenoord. Matus Bero en Riechedly Bazoer liepen tegen een gele kaart aan. Ze zijn beiden geschorst voor de wedstrijd van zaterdag tegen FC Twente.

,,Dat is een acuut probleem. Bazoer was voor rust goed. Hij liet eindelijk iets van zijn klasse zien. De selectie is niet in balans. We hebben niet veel middenvelders over.”

Vitesse heeft met Navarone Foor en Keisuke Honda ervaren krachten. Patrick Vroegh is als talent uit eigen opleiding een kandidaat. Dat geldt ook voor Richie Musaba en Yassin Oukili. ,,Eigen talent kan een kans krijgen. Nou, laat het dan maar zien”, zegt Courbois.

Tekst loopt onder de foto door.

Volledig scherm
Videostill © Videostill

Ergernis

In GelreDome zorgden twee zaken voor ergernis. Courbois keurt de fluitconcerten naar Jay-Roy Grot toe af. ,,Een eigen speler fluit je niet uit. Tenzij een speler zelf nog een actie uithaalt met een middelvinger, of zo. Maar hiermee haal je hem alleen maar onderuit.”

Nog erger is daarentegen de bierprijs. Die is door GelreDome in principe verhoogd. Het stadion heeft de horeca in handen, niet Vitesse. Er is een nieuw merk geïntroduceerd. ,,We krijgen nu minder bier voor dezelfde prijs. Gewoon een kleiner glas. Dat heeft voor veel irritatie gezorgd. Kom je aan het bier, dan kom je aan te volk. Wij moeten de portemonnee trekken.”