Volledig scherm
Vitesse-speler Julian Lelieveld (midden) tijdens de training van Oranje onder 19. © Pro Shots

Lelieveld: 'Ik hoop met een mooie ervaring terug te keren'

Julian Lelieveld maakt zich op voor het EK voor spelers onder 19. De verdediger van Vitesse meldde zich vandaag met beloftenspeler Joris Klein Holte bij de voorlopige groep van bondscoach Aron Winter.

,,Ik heb er erg veel zin in”, zegt Lelieveld over het EK dat van 11 tot 24 juli wordt afgewerkt in Duitsland. ,,Ik mis de nodige trainingen en wedstrijden bij Vitesse maar ik hoop straks met een hele mooie ervaring terug te keren."

WK
De Nederlandse talenten zijn ingedeeld in een poule met Kroatië, Engeland en Frankrijk. De nummers 1 en 2 plaatsen zich voor de halve finales en van het EK en hebben daarmee meteen een startbewijs te pakken voor het WK in Zuid-Korea in 2018. De beste nummers drie uit beide poules strijden in een onderlinge ontmoeting nog voor een WK-ticket.

Voorbereiding
De jeugdinternationals van Vitesse dienen eerst nog opgenomen te worden in de definitieve selectie. Oranje werkt in aanloop naar het EK twee trainingsstages af. De eerste groepswedstrijd gaat sowieso aan Lelieveld voorbij. De geboren Arnhemmer zit tegen Kroatië een schorsing uit. Door het EK mist hij het trainingskamp van Vitesse in Slovenië, het internationale toernooi in Gelredome en mogelijk ook de laatste oefenwedstrijd voor de start van de competitie tegen Newcastle United.