Oussama Tannane (links) passeert Jeremy Cijntje van Heracles Almelo
Volledig scherm
Oussama Tannane (links) passeert Jeremy Cijntje van Heracles Almelo © BSR Agency

Lichte zorgen om Tannane bij Vitesse; Foor mist duel Emmen ook

ARNHEM - Vitesse ondervindt problemen op weg naar het duel met FC Emmen. Oussama Tannane kampt met lichte hamstringklachten. Navarone Foor ontbreekt zondag zeker in de basis bij de Arnhemse club. Hij is nog niet voldoende hersteld van een schouderblessure.

Vitesse-coach Edward Sturing is hoopvol gestemd over de fysieke staat van Tannane. De vleugelspits heeft nog enkele dagen om volledig te herstellen van zijn fysieke klachten. Die komen uit het bekerduel met Heracles van afgelopen woensdag (2-0 zege). Vitesse trapt zondag om 12.15 uur af voor de eerste thuiswedstrijd van het kalenderjaar 2020.

,,Het betreft bij Tannane lichte klachten, maar met de hamstring moet je altijd oppassen”, stelt Sturing. ,,Ik ga er momenteel van uit dat alles goed komt.”

Sturing wil tegen FC Emmen de basis intact houden. Patrick Vroegh is dan de vervanger van Foor. Valt Tannane alsnog weg, dan start Nouha Dicko op de flanken.

Rekening

Vitesse heeft tegen Emmen nog een rekening open staan. De Arnhemse club ging eerder dit seizoen roemloos onderuit in Drenthe (2-1). Die wedstrijd maakte deel uit van de reeks van vijf verloren duels op rij. Daarna vertrok Leonid Sloetski bij de eredivisieclub. Na de interim-periode onder Joseph Oosting werd in januari Sturing als hoofdtrainer aangesteld in de hoofdstad van Gelderland.

,,Wij zijn favoriet, maar moeten dat dan ook waarmaken”, zegt Sturing. ,,We moeten waakzaam zijn. PSV verliest in de beker ook van NAC. Voetbal is niet voorspelbaar.”

Fysieke staat

Sturing ziet dat de fysieke staat van Vitesse verbetert. De groep is goed hersteld van het bekerduel met Heracles. ,,We hebben in fases goed gespeeld, maar we moeten in fitheid en voetbal nog steeds stappen maken.”

Bij Vitesse is Eli Dasa op de weg terug. De Israëliër zit nog niet bij de wedstrijdselectie. Hilary Gong en Charly Musonda zijn door knieblessures (kruisband) lange tijd niet inzetbaar.

Vermoedelijke opstelling Vitesse: Pasveer; Lelieveld, Doekhi, Obispo, Clark; Bero, Bazoer, Vroegh; Tannane, Matavz, Linssen.