Volledig scherm
Bryan Linssen viert zijn feest bij Vitesse. Thomas Buitink omarmt de aanvoerder. © VI Images

Linssen na drie goals voor Vitesse: Dit had ik heel hard nodig

ARNHEM - Bryan Linssen telt slechts 1 meter 70. Maar zijn sprongkracht maakt de Limburger een kopspecialist in de eredivisie. De aanvoerder van Vitesse staat na het duel met PEC op zeven kopgoals. Het zit allemaal in de timing, zegt hij.

Linssen (28) scoorde tegen Zwolle drie keer. Dat waren allemaal doelpunten uit hoekschoppen van Martin Ødegaard. Twee keer kopte de Limburger daadwerkelijk binnen. De eerste treffer viel via de schouder van de captain binnen. ,,Dat is officieel geen kopgoal”, stelde Linssen zaterdagavond. ,,Maar hoe dan ook ben ik blij.”

Linssen scoorde sinds 16 februari tegen Willem II niet meer. ,,Ik had dit dus heel hard nodig. ik stond al lang droog. Voor de wedstrijd zei ik nog dat ik al lang niet meer twee keer had gescoord. Het werden nu zelfs drie doelpunten. Dat is heel mooi. En ook noodzakelijk voor Vitesse, met het oog op een plek in de play-offs om Europees voetbal.”

Volledig scherm
Linssen kopt de 2-1 binnen. De Vitessenaar klopt Bram van Polen, terwijl Mike van Duinen onder de bal door springt. © VI Images

Linssen zag dat Vitesse aanvankelijk de grootste moeite had met PEC. ,,Met elf tegen elf hadden we geen grip. We wilden pressing spelen, maar daar tikte Zwolle rustig doorheen. Na de rode kaart van Alexander Büttner konden we geen druk meer zetten. PEC kwam er vervolgens met een man meer niet doorheen. Verdedigend stonden we goed. Daarbij konden we de counter in. En uit standaardsituaties haalden we een maximaal resultaat.”

Daar was de tamdem Ødegaard-Linssen voor verantwoordelijk. Drie keer klopte de Limburger zijn bewaker Bram van Polen in de lucht. ,,Ik spring vaak eerder”, legde Linssen uit. ,,Dan springt de verdediger in mij en kom ik nog stukje hoger. Timing is een wapen. Ik ga ook wel vol voor die duels. En we hebben met Maikel van der Werff en Jake Clarke-Salter ook goede bliksemafleiders. Daar profiteer ik ook van.”

Volledig scherm
Linssen kopt zijn derde goal binnen. Ditmaal zijn Darryl Lachman (29), Bram van Polen en Mike van Duinen kansloos. © VI Images
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.