Volledig scherm
Bryan Linssen in duel met Lukas Scepanik van MSV Duisburg. © BSR Agency

Linssen na trainingskamp Vitesse: Week voor herstart competitie nog hard nodig

ALCANTARILHA - Vitesse heeft op het trainingskamp in Portugal reuzenstappen gezet naar een nieuw systeem. Maar de Arnhemse club is nog niet klaar voor de start van de competitie. Die week heeft de selectie nog hard nodig, stelt aanvoerder Bryan Linssen.

Vitesse heeft aan de Algarve in tien dagen tijd twee oefenduels gespeeld. De eredivisionist verloor van zowel Servette Genève (2-0) als MSV Duisburg (3-1). Volgende week zaterdag wacht in Limburg met Fortuna Sittard de herstart van dit seizoen.

,,We hebben de voorbije tien dagen keihard én goed getraind”, stelde Linssen zaterdag na het verlies tegen de Duitse club. ,,De nieuwe, aanvallende speelstijl is er in grote lijnen ingeslepen. Het positiespel is ten opzichte van de eerste dagen veel beter. Het druk zetten op de tegenstander. Het balbezit. Maar op de laatste dag van een zwaar trainingskamp is de pijp na zestig minuten ook wel leeg.”

In het laatste kwartier sloeg MSV Duisburg zaterdag zo met drie goals toe. ,,Uitslagen in oefenduels zeggen niks”, reageerde Linssen. ,,PSV verliest van de Belgische club KAS Eupen (2-1) en Basaksehir verliest van Fortuna Sittard (3-0). Wij hebben een nieuwe trainer (Edward Sturing, red.). Die nieuwe speelstijl moet er in. We voetballen nu heel anders dan eerder (onder Leonid Sloetski, red.). Dat heeft een paar weken de tijd nodig. We hebben nog een week voor de wedstrijd tegen Fortuna Sittard. Die week hebben we nodig, maar dan zullen we er staan.”