Bryan Linssen is fit en styart daarmee tegen PEC Zwolle.
Volledig scherm
Bryan Linssen is fit en styart daarmee tegen PEC Zwolle. © ANP Sport

Linssen op tijd fit voor duel Vitesse bij PEC Zwolle

ARNHEM - Bryan Linssen is op tijd fit voor het duel van Vitesse bij PEC Zwolle. De goalgetter ondervindt nog maar weinig hinder van een kneuzing aan zijn voet. De Limburger start daarmee in Overijssel in de basis bij de Arnhemse club.

Linssen (29) is met veertien goals de topscorer van Vitesse in deze competitie. Daarmee is hij van grote waarde voor de Arnhemse club.

De linksbuiten liep afgelopen zondag tegen PSV een voetblessure op. Hij deed zodoende in de topper ook maar een half uur mee.

Mosterd

Linssen werd deze week bij Vitesse intensief behandeld. Hij greep ook terug op de mosterd-behandeling, een methode die hij vorig jaar al met succes hanteerde voor een enkelkwetsuur.

Het smeermiddel werd medicijn op aanwijzing van Christiaan Büttner, de vader van voetbalprof Alexander Büttner. Linssen sloot vervolgens vrijdagochtend weer aan bij de groepstraining van Vitesse.

Coach Edward Sturing heeft de basis met de aanwezigheid van Linssen staan. De trainer houdt zijn team intact. Joshua Brenet heeft de plek links achterin veroverd. Riechedly Bazoer keert terug in de selectie na ziekte (vorige week). Hij blijft wel reserve. Oussama Tannane heeft de voorkeur als schaduwspits.

Tannane staat met vier gele kaarten wel op scherp. Bij een boeking volgt voor hem een schorsing.

Vermoedelijke opstelling Vitesse: Pasveer; Dasa, Doekhi, Obispo, Brenet; Tronstad, Tannane, Bero; Dicko, Matavz, Linssen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.