Volledig scherm
Vitesse Onder 19 viert feest in de kleedkamer na de 1-0 overwinning op NEC in de Gelderse derby. © Vitesse

Manhoef matchwinnaar voor Vitesse in Gelderse jeugdderby tegen NEC

ARNHEM - Vitesse heeft de Gelderse jeugdderby gewonnen. Het team Onder 19 jaar van de Arnhemse club won zaterdagmiddag met 1-0 van NEC. Million Manhoef werd de matchwinnaar.

In de eredivisie voor de jeugd Onder 19 jaar wordt een halve competitie afgewerkt. Daarna gaat de top acht naar de kampioensliga. NEC zit volop in die strijd, Vitesse heeft na een slechte seizoensstart nog steeds een mirakel nodig. De equipe van coach Theo Janssen mist een afmaker.

Janssen begroette zaterdagmiddag op Papendal juist al snel een treffer. Manhoef scoorde na tien minuten met een dwarrelbal. Doelman Coen van Dijk van NEC zag er bij de goal niet goed uit: 1-0.

Kopbal

Vitesse had voor rust nog kunnen uitlopen. Maar Enrico Hernandes treuzelde alleen voor Van Dijk. Het talent kreeg verder geen strafschop, nadat hij onderuit werd gemaaid.

In die fase was NEC al beter. De formatie van coach Mark Otten nam gaandeweg de derby het initiatief over. Maar NEC kreeg weinig kansen. Nino Noordanus was voor de Nijmeegse club met een kopbal nog het dichtste bij een doelpunt.

Uiteindelijk ontsnapte NEC in de slotfase nog wel aan een grotere nederlaag. Zo miste Milan Beumer van dichtbij een opgelegde kans.