Volledig scherm
Richonell Margaret in actie namens Jong Vitesse. © BSR Agency

Margaret verkiest na vertrek bij Vitesse ‘plan’ AZ boven Manchester City

ARNHEM - Richonell Margaret vervolgt zijn voetbalcarrière bij AZ. De aanvaller heeft een contract voor drie jaar getekend bij de club uit Alkmaar. Hij stapt transfervrij over van Vitesse.

Margaret (19) komt bij AZ terecht, nadat de onderhandelingen met Vitesse over een nieuw contract in april stuk liepen. Daarmee ketste een verbintenis van drie jaar in Arnhem af.

Margaret ging vervolgens op zoek naar een nieuwe club. Fortuna Sittard toonde belangstelling. En later meldden zich AZ, Anderlecht en Manchester City.

Eerste profcontract

Margaret koos uiteindelijk voor ‘het plan’ van AZ. City wilde de Noord-Hollander weer verhuren. In Alkmaar krijgt de aanvaller de kans bij Jong AZ in de eerste divisie. Hij moet zich zo in de eerste selectie knokken.

Margaret maakte bij Vitesse vorig seizoen zijn debuut in de eredivisie, thuis tegen Excelsior (3-2 zege Vitesse). Daarna volgden nog invalbeurten tegen Fortuna Sittard, Heerenveen en Willem II.

Margaret bereikte met de Arnhemse club in januari vervolgens een principe-akkoord over zijn eerste profcontract. Maar in het vervolgtraject liepen de gesprekken stuk. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.