Volledig scherm
Tim Matavz start in de basis bij Vitesse. © VI Images

Matavz bij Vitesse met Buitink in de spits tegen De Graafschap

ARNHEM - Leonid Sloetski posteert Tim Matavz in de spits bij Vitesse. De Sloveen is de aanvalsleider van de Arnhemse club voor het duel met De Graafschap. De goalgetter, terug na lang blessureleed, vormt een koppel met Thomas Buitink.

Matavz (30) staat voor het eerst sinds zijn kuitbeenbreuk van eind september weer in de basis bij Vitesse. De voorbije weken heeft hij in invalbeurten conditie en ritme opgedaan. De Sloveense international staat op zes competitietreffers, maar eenmaal topfit moet hij van grote waarde zijn in de play-offs om Europees voetbal.

Het ticket voor de nacompetitie kan Vitesse bijna niet meer ontgaan. De Arnhemse club moet de plek definitief veilig stellen in het restant van de competitie, tegen De Graafschap en VVV (volgende week woensdag in Venlo).

Schorsingen

Coach Sloetski heeft een nagenoeg fitte selectie. Bryan Linssen en Vyacheslav Karavaev zijn hersteld van hamstringblessures. Zij starten ook in GelreDome (aftrap 14.30 uur).

Sloetski mist door schorsingen wel Matus Bero en Alexander Büttner. Daarnaast is Hilary Gong nog langdurig uitgeschakeld. De Nigeriaan wordt pas bij het einde van de zomer terug verwacht. Arnold Kruiswijk komt door rugproblemen niet meer in actie.

Musonda

Charly Musonda traint weer volop mee bij de Arnhemse club. De huurling zit misschien bij de wedstrijdselectie. Vitesse is in afwachting van goedkeuring van de artsen van Chelsea om de Belg in te zetten.

Sloetski geeft centraal achterin de voorkeur aan het duo Danilho Doekhi en Jake Clarke-Salter. Daarmee zit Maikel van der Werff op de bank.

Vermoedelijke opstelling Vitesse: Pasveer; Karavaev, Doekhi, Clarke-Salter, Clark; Ødegaard, Serero, Foor, Linssen; Matavz, Buitink.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.