Volledig scherm
Vitesse-speler Tim Matavz in actie tegen SC Heerenveen. © Joep Leenen/Pro Shots

Matavz krijgt vier duels schorsing voor elleboogstoot, Vitesse deelt boete uit

ARNHEM - Tim Matavz is door de KNVB voor vier wedstrijden geschorst. De beroepscommissie van de voetbalbond stelt dat de spits van Vitesse een elleboogstoot heeft uitgedeeld aan Denzel Dumfries van SC Heerenveen.

Vitesse zelf heeft ook maatregelen getroffen. Vanuit de club is Matavz een boete opgelegd, wegens onprofessioneel gedrag. Ook Matt Miazga heeft een boete gekregen. De Amerikaan greep in het duel naar het kruis van Dumfries. Hij werd in de kwestie niet door de KNVB vervolgd.

Einde aan juridisch touwtrekken

Met de uitspraak uit Zeist voor Matavz komt een einde aan drie weken van juridisch touwtrekken. De aanklager betaald voetbal startte na de wedstrijd tussen Vitesse en Heerenveen van 20 januari (1-1) een vooronderzoek. Hij kwam daarna met een schikkingsvoorstel van vijf wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk.

Vitesse tekende protest aan en liet de zaak voorkomen bij de tuchtcommissie. Daar verhoogde de aanklager de eis naar vijf wedstrijden.

De tuchtcommissie ging daarin niet mee, maar herhaalde de oorspronkelijke aanklacht. Daartegen ging Vitesse in beroep.

Zienswijzen verschillen sterk van elkaar

De zaak diende dinsdagavond in Zeist. Daar liepen de zienswijzen van de aanklager en Vitesse ver uiteen. De aanklager eiste opnieuw vijf duels schorsing. Vitesse betoogde dat Matavz vrijspraak moest krijgen, maar tenminste toch strafvermindering.

In wezen is daarvan weinig terecht gekomen. Matavz wordt vier duels geschorst. Alleen de voorwaardelijke straf is van tafel.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.