Volledig scherm
EINDHOVEN, PSV - Vitesse 2-1, voetbal, Eredivisie, seizoen 2017-2018, 23-12-2017, Philips Stadion, Vitesse speler Tim Matavz © Joep Leenen

Matavz ook inzetbaar tegen FC Groningen

ARNHEM - Vitesse kan ook tegen FC Groningen (vrijdag) nog beschikken over Tim Matavz. De beroepszaak van de Sloveen dient pas volgende week. Mogelijk is de spits zelfs inzetbaar voor de ontmoeting met ADO Den Haag.

Matavz vecht bij de beroepscommissie van de KNVB een schorsing van vijf wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk, aan. De eis is het gevolg van een slaande beweging naar Denzel Dumfries in het duel met Heerenveen (1-1) van zaterdag 20 januari. De aanklacht is gebaseerd op tv-beelden. Arbiter Allard Lindhout kreeg het voorval tijdens de wedstrijd niet mee.

De aanklager betaald voetbal spreekt in de zaak van een klassieke elleboogstoot.

Vitesse vindt de eis in de kwestie ‘buitenproportioneel’. De Arnhemse club stelt dat er sprake is van een duw. Daarbij grijpt Dumfries volgens de lezing van de Arnhemse club naar zijn rechterslaap, terwijl hij aan de linkerzijde van zijn lichaam wordt geraakt.

ADO en Feyenoord

Vitesse speelt vrijdagavond thuis tegen FC Groningen (aanvang 20.00 uur). Volgende week wacht op donderdag 8 februari een uitwedstrijd bij ADO Den Haag. De beroepszaak is vermoedelijk dinsdag 6 februari. Anders volgt de behandeling op vrijdag 9 februari. In het daaropvolgende weekeinde staat Vitesse in GelreDome tegenover Feyenoord (zondag 11 februari).

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.