Volledig scherm
Mitchell van Bergen (l) duelleert met zijn concurrent Milot Rashica in de Spaanse zon. © Pro Shots / Nico Brekelmans

Mitchell van Bergen mikt op veel speelminuten in hoofdmacht Vitesse

OLIVA - Hij lacht en geniet. Hij oogt zelfverzekerd. De stap terug naar het beloftenteam van Vitesse heeft Mitchell van Bergen de voorbije maanden sterker gemaakt. De Brabander wil de schaarse kansen die er in dit seizoen in Arnhem in de eredivisie nog liggen optimaal benutten.

Van Bergen is pas achttien, maar maakt al bijna drie jaar deel uit van de selectie van Vitesse. Met zestien jaar en 113 dagen is hij de jongste debutant ooit van Arnhemse eredivisieclub. Dat wekt verwachtingen, maar de doorbraak is niet zomaar bewerkstelligd.

,,Daarom heb ik op eigen verzoek dit seizoen ook al veel wedstrijden gespeeld bij Jong Vitesse”, vertelt van Bergen. ,,Ik wilde weer ritme krijgen. Minuten maken. Het was een stap terug om weer twee stappen vooruit te komen.”

De Ossenaar, zoon van ex-prof Carlo van Bergen (FC Den Bosch en RKC), is de voorbije maanden vooral fysiek gegroeid. ,,Ik ben sterker geworden”, zegt hij. ,,Ik heb wedstrijden in de benen. Ik heb me verder ontwikkeld.”

Dat moet zich vertalen in minuten in de eredivisie. ,,Ik hoop dat ik na de winterstop weer kan aansluiten bij het eerste elftal”, blijft de Brabander bescheiden. ,,Ik heb nu tegen ADO Den Haag negentig minuten gespeeld. Ik wil graag meer. Maar ik weet ook dat de concurrentie met Milot Rashica groot is. Ik probeer er dit seizoen alles uit te halen. Dan heb ik ook een beetje geluk nodig.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.