Volledig scherm
Vitesse-speler Mitchell van Bergen op een training . © Pro Shots / Thomas Bakker

Mitchell van Bergen op weg naar Heerenveen

ARNHEM - Mitchell van Bergen vertrekt alsnog bij Vitesse. De aanvaller is op weg naar Heerenveen. De club uit Friesland wil vandaag de transfer afronden.

Van Bergen (19) stapte donderdag al voortijdig van de training bij Vitesse en was vanochtend niet meer aanwezig in Arnhem.

De vleugelspits komt bij Vitesse niet in aanmerking voor een basisplaats. Van Bergen flirtte daarom deze zomer al met VVV-Venlo, maar een huurjaar in Limburg werd door de leiding van de Arnhemse club beantwoord met een veto.

De Ossenaar kwam vervolgens in beeld bij Heerenveen, waar Gerry Hamstra de technisch directeur is. Hij werkte eerder bij Vitesse en kent Van Bergen zodoende goed.

Van Bergen moet in Friesland doorgroeien. De aanvaller debuteerde in december 2015 al voor Vitesse tegen FC Twente (5-1 zege). Hij reikte vervolgens tot 31 optredens bij de Arnhemse eredivisionist, maar bracht de definitieve doorbraak niet tot stand.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.