Volledig scherm
Mohammed Osman. © Pro Shots / Marcel Bonte

Mohammed Osman in de basis bij Vitesse

ARNHEM - Mohammed Osman leeft tussen hoop en vrees. De Duivenaar van Syrische afkomst heeft uitzicht op zijn eerste basisplaats in de eredivisie. Hij is een voorname kandidaat om Marvelous Nakamba te vervangen tegen Excelsior. De Zimbabwaan is geschorst.

Osman (22) kreeg donderdag op de training van Vitesse een oranje hesje van trainer Henk Fraser. Dat duidde op een basisplek, maar de coach varieerde daarna ook met de opstelling. „Ik kan door die training dus niet zeggen dat ik speel”, stelde Osman gisteren. „Ik hoop het wel. Ik laat alles maar op me afkomen.”

Hard trainen
„Mijn rol in de selectie is wel lastig. Ik zit meestal op de bank (Osman overlegt dit seizoen alleen een invalbeurt tegen ADO Den Haag van 3 minuten, red.). Ik moet geduld hebben. Hard trainen. Ik heb wel gedacht: is verhuren dan niet beter? Even een half jaar weg. Maar ik weet wat ik kan en ik wil mijn droom najagen. Ik zit al tien jaar bij Vitesse. Dan wil ik ook bij deze club doorbreken.”

Wijziging
Trainer Henk Fraser voert voor het thuisduel met Excelsior (zaterdag, aanvang 18.30 uur) hoe dan ook nog een belangrijke wijziging in zijn elftal door. De Braziliaans Nathan maakt weer plaats voor Adnane Tighadouini. De huurling van Chelsea betaalt de rekening voor een gebrek aan beleving en inzet in de wedstrijd tegen Heerenveen, waar hij al na 35 minuten werd gewisseld.

Knieblessure
Bij Vitesse is Maikel van der Werff weer beschikbaar. De centrale verdediger is hersteld van een knieblessure.

Vermoedelijke opstelling Vitesse: Room; Leerdam, Kashia, Kruiswijk, Ota; Yeini, Baker, Osman; Foor, Van Wolfswinkel, Tighadouini.