Volledig scherm
Vitesse-speler Charly Musonda (links) in actie tijdens de oefenwedstrijd tegen Sivasspor. © BSR Agency

Musonda groot vraagteken bij Vitesse voor duel met Ajax

LEVERKUSEN – Charly Musonda ontbrak zondag bij Vitesse tijdens het oefenduel met Bayer Leverkusen (1-1). De huurling van Chelsea speelde afgelopen woensdag 45 minuten tegen Sivasspor (1-1) en kreeg daarna opnieuw fysieke klachten. 

De Belg herstelt al lange tijd van een zware knieblessure. ,,Na de wedstrijd tegen Sivasspor leek alles goed, maar hij kreeg de volgende dag last van een stijve knie”, zei Vitesse-trainer Leonid Sloetski. ,,Daardoor werd hij automatisch angstig en is hij uitgestapt tijdens de training.”

De vleugelaanvaller is in potentie één van de beste voetballers van Vitesse, maar daarvoor hangt alles af van zijn fitheid. Musonda werd vorig seizoen ook al gehuurd, maar kwam toen nauwelijks in actie door een kniekwetsuur. In de huidige voorbereiding sloot hij tijdens het trainingskamp in Polen aan bij het Arnhemse team. De Belg stelde toen voor 90 procent fit te zijn.

Blessuregevallen

,,Zijn blessure is erg onvoorspelbaar”, zei Sloetski na het oefenduel met Bayer Leverkusen. ,,Als je me vraagt of hij klaar is voor de wedstrijd tegen Ajax, weet ik dat oprecht niet.”

Vitesse, dat zaterdag aan de competitie begint, heeft nauwelijks nog blessuregevallen in de selectie. Naast Musonda kampt Thomas Buitink nog met een rugblessure. Remko Pasveer (pols) en Hilary Gong (knie) maakten tegen Leverkusen hun eerste speelminuten dit seizoen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.