Volledig scherm
Charly Musonda op archiefbeeld tijdens zijn presentatie met algemeen directeur Joost de Wit van Vitesse. © DG

Musonda in Polen nog niet in actie voor Vitesse

OPALENICA - Charly Musonda zal op het trainingskamp van Vitesse in Polen geen wedstrijd spelen. De Arnhemse club wil de Belg eerst optrainen. De huurling van Chelsea is pas net hersteld van een zware knieblessure.

Musonda (22) heeft door een kniekwetsuur vorig seizoen nauwelijks gevoetbald. Hij viel uit in het oefenduel van Vitesse met Royal Antwerp, op 8 september 2018.

Uiteindelijk speelde de Belg aan het einde van de competitie nog veertien minuten mee tegen De Graafschap.

‘Ik wil graag’

Vitesse huurt Musonda voor het tweede seizoen. De Belg is deze week in Polen bij de groep aangesloten. De Arnhemse club oefent komende week nog tegen Lech Poznan en Pogon Szczecin. De huurling van Chelsea staat te trappelen om wedstrijden te spelen.

,,Ik ben voor 90 procent fit”, zegt hij. ,,Ik wil graag aan de slag. Ik hoop dat alle tegenslag nu voorbij is. Bij Chelsea zijn ze positief over de staat van mijn knie.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.