Volledig scherm
Charly Musonda als speler van Chelsea, in 2017. Hij viert een goal in de Carabao Cup tegen Nottingham Forest. © Getty Images

Musonda keert terug bij Vitesse; Chelsea wil pechvogel nog seizoen stallen in Arnhem

ARNHEM - Charly Musonda is terug bij Vitesse. Zijn werkgever Chelsea heeft de huurling voor de rest van dit seizoen naar Arnhem gestuurd. De Belg kan bij de eredivisionist nog van waarde zijn in de race om Europees voetbal. Daarbij moet hij ook volgend jaar op leenbasis in de hoofdstad van Gelderland uitkomen.

Musonda (22) staat al sinds september op de spelerslijst van Vitesse. Maar door een knieblessure heeft hij dit seizoen nog geen minuut in de competitie gemaakt voor de Arnhemse club. 

De Belg, op jonge leeftijd door Chelsea weggeplukt bij Anderlecht, viel bij zijn debuut in september in een oefenduel met Royal Antwerp FC meteen al weg. Hij meldde zich na revalidatie in Londen tussendoor wel twee keer in de hoofdstad van Gelderland, maar kampte vervolgens telkens met terugslag.

Optrainen

,,Nu moet het goed gaan”, stelt Musonda. ,,Ik voel me fit. De knie voelt goed. Ik moet nu optrainen.”

Dat gebeurt met beleid. Musonda traint nog niet dagelijks. ,,De frequentie wordt opgebouwd”, verklaart Vitesse-trainer Leonid Sloetski. ,,We kijken hoe we hem steeds meer kunnen belasten. We hopen Charly er in de play-offs nog bij te hebben. Maar we zijn voorzichtig. Hij heeft door die knieblessure een jaar niet gevoetbald.”

Groot talent

Quote

Al is de deal nog niet rond.

Gaat alles goed, dan staat Musonda ook volgend seizoen bij Vitesse op het veld. ,,Dat is wel de bedoeling”, zegt de Belg. ,,Al is de deal nog niet rond.”

Musonda geldt als groot talent bij Chelsea. De Belg werd eerder door de grootmacht uit Londen verhuurd aan het Spaanse Betis Sevilla en de Schotse topclub Celtic.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.