Volledig scherm
Charly Musonda (links) in actie voor Vitesse, in het oefenduel met Sivasspor in de voorbereiding van dit seizoen. © BSR Agency

Musonda onder het mes: huurling Vitesse wacht maandenlange revalidatie na knieoperatie

ANTWERPEN - Vitesse ziet Charly Musonda nog lang niet terug. De Belg, gehuurd van Chelsea, heeft deze week een knieoperatie ondergaan in Antwerpen. Er wacht hem nu een maandenlange revalidatie.

Musonda (22) liep de kwetsuur op in september 2018. Bij zijn debuut voor Vitesse in het besloten oefenduel met Royal Antwerp FC kwam hij in botsing met Abdoulaye Seck. Hij liep daarbij letsel aan de kruisband op.

Volgens protocol keerde de Belg daarna terug naar Chelsea voor zijn herstel. De Engelse topclub besloot het talent na medisch onderzoek niet te opereren, maar via stabiliteits- en krachttrainingen terug te brengen.

Die pogingen strandden keer op keer. Musonda meldde zich meermaals fit bij Vitesse, maar viel door de knieblessure dan telkens weer weg. De Brusselaar kwam in zijn eerste seizoen in Arnhem tot welgeteld 14 speelminuten (tegen De Graafschap).

Vol goede moed

In deze voetbaljaargang sloot de Belg vol goede moed weer aan in de hoofdstad van Gelderland. Hij kwam ditmaal tot drie invalbeurten, met 65 minuten speeltijd. Musonda deed mee tegen Ajax, Willem II en PEC Zwolle. Daarna speelden de knieproblemen opnieuw op. De huurling meldde zich zodoende weer in Londen, waar uiteindelijk voor een operatie werd gekozen.

Hoe lang Musonda nu moet revalideren is nog niet bekend. Maar het herstel vergt langere tijd. De operatie is goed verlopen.