Volledig scherm
Charly Musonda . © AP

Musonda sluit later aan bij Vitesse

videoARNHEM - Charly Musonda meldt zich later bij Vitesse. De huurling van Chelsea is komende week nog actief met Jong België. Na de interlandperiode sluit de nieuwe aanvaller aan bij de Arnhemse club. Hij is dan per direct inzetbaar.

Vitesse sloeg vrijdag in de sloturen van de transferperiode nog toe met Musonda (21). Hij is de derde huurling van Chelsea voor de Arnhemse club in dit seizoen. Eerder al verzekerde de eredivisionist zich van de diensten van verdediger Jake Clarke-Salter en doelman Eduardo.

Celtic

Musonda geldt als een groot talent. De Belg stond ook al drie jaar op het verlanglijstje van Vitesse. Maar een deal zat er steeds niet in. De Belg koos voor Betis Sevilla en Celtic.

In Glasgow zou Musonda aanvankelijk 18 maanden op uitleenbasis verblijven. Maar die periode werd sterk ingekort. Beide partijen gingen deze zomer na een half jaar al uit elkaar. Musonda kreeg onder Brendan Rodgers in Schotland maar weinig speeltijd.

Slotdag

Musonda trainde deze voorbereiding mee bij Chelsea. Er was interesse van onder andere Inter Milaan en Anderlecht, maar op de slotdag van de transferperiode rolde een overeenkomst met Vitesse uit de bus.

Dat was ook in Arnhem een verrassing. ,,We dachten dat hij totaal onhaalbaar zou zijn”, stelt technisch directeur Marc van Hintum van Vitesse. ,,Dus dit is wel een mooie deal. Musonda moet de concurrentie aan met Roy Beerens en Bryan Linssen. Hij kan daarnaast ook als schaduwspits uit de voeten. Hij moet de trainer maar van zijn klasse overtuigen.”

Coach Leonid Sloetski onderstreept dat. ,,We dachten klaar te zijn en toen diende vrijdagavond Musonda zich aan. Voorin is de bezetting nu goed. Er is volop concurrentie. Het is aan Musonda om hier een basisplaats te verwerven.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.