Volledig scherm
Charly Musonda voor Vitesse in actie tegen Willem II. © VI Images

Musonda terug bij Vitesse: Voorzichtigheid geboden

ARNHEM - Charly Musonda is terug bij Vitesse. De Belg sluit per direct aan bij de spelersgroep in Arnhem, maar na recente knieproblemen is ‘voorzichtigheid geboden’. Dat stelt de huurling van Chelsea en de staf van de eredivisionist.

Musonda (22) wordt door Chelsea voor het tweede seizoen uitgeleend aan Vitesse. Hij heeft een eerste jaar van blessureleed achter de rug. Daarbij kreeg hij in zijn revalidatieproces meerdere keren te maken met terugslag.

Basisplaats

In dit voetbaljaar ging alles goed. Maar vrijdag kreeg Musonda opnieuw klachten. In plaats van een start in de basis tegen Heracles volgde de vlucht naar Londen, voor medisch onderzoek bij Chelsea.

Musonda is sneller dan in Arnhem was gedacht nu weer overgevlogen uit Engeland. De Belg traint meteen ook mee bij Vitesse. ,,Vanuit Chelsea is er groen licht”, reageert Musonda.

Met beleid

De huurling is voorzichtig. ,,Alles leek ernstig, maar de problemen vielen mee. Het is een reactie op de knie na mijn blessure. Ik moet weer opstarten en dat doen we met beleid. Rustig aan, dus. Ik hoop binnenkort te kunnen spelen. Is dat niet komende week, dan over twee weken. Wat dat betreft is de komende interlandbreak een voordeel.”

Vitesse speelt zondag tegen AZ. De wedstrijd in GelreDome begint om 16.45 uur.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.