Volledig scherm
Nike was eerder al twee seizoenen kledingsponsor van de eredivisieclub, in de seizoenen 2012-2013 en 2013-2014. Hier Wilfried Bony in Nike-tenue. © Vincent Jannink

Nike nieuwe kledingsponsor Vitesse

VideoARNHEM - Het grootste sportmerk ter wereld wordt de nieuwe kledingsponsor van Vitesse. De Arnhemse club gaat de samenwerking aan met Nike. De Amerikaanse gigant komt in de plaats van Macron en is voor vier jaar vastgelegd in de hoofdstad van Gelderland.

Vitesse stapt in het seizoen 2019-2020 over naar het nieuwe merk. Nike was  eerder al twee seizoenen kledingsponsor van de eredivisieclub. Dat betrof de seizoenen 2012-2013 en 2013-2014. 

De afgelopen vijf seizoenen was het Italiaanse sportmerk Macron de kledingsponsor.

Bij Vitesse rolt Nike buiten officiële wedstrijdkleding ook een trainings- en casuallijn uit. De onthulling van de nieuwe wedstrijdshirts vindt traditiegetrouw in het begin van het nieuwe seizoen plaats.

,,Nike is één van de grootste sportmerken ter wereld", stelt Olivier Smit, commercieel directeur van Vitesse. ,,We hebben elkaar onder andere gevonden op het gebied van innovatie en creativiteit.”

Nike zal een exclusief thuisshirt voor Vitesse ontwikkelen. In dat tricot moet ‘de verbinding tussen de club en Arnhem nadrukkelijk‘ te zien zijn. Het uitshirt wordt geïnspireerd op de Tweede Wereldoorlog, met 75-jaar Airborne. 

,,Wederzijds is er veel enthousiasme om deze samenwerking voor een langdurige periode aan te gaan", verklaart Smit. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Alle ogen bij Vitesse zijn gericht op Keisuke Honda: ‘Zijn discipline is super’
    Play
    Les van Vites

    Alle ogen bij Vitesse zijn gericht op Keisuke Honda: ‘Zijn discipline is super’

    ARNHEM - Vitesse staat bij de hervatting van de competitie onder hoogspanning. De Arnhemse club moet uit de crisis opstaan. Bij de eredivisionist zijn alle ogen gericht op de nieuweling Keisuke Honda. ,,We hebben een langzame Honda”, stelt oer-supporter Bjorn Courbois in De Les van Vites. ,,Hij gaat 40 kilometer per uur in de vijfde versnelling met de handrem er op. Maar hij kan wél voetballen.”