Volledig scherm
Een monument voor Theo Bos voorafgaand aan de wedstrijd Vitesse - FC Utrecht.

Nooit meer nummer 4 bij Vitesse

ARNHEM - Nooit meer zal een voetballer van Vitesse een shirt met rugnummer 4 dragen. Het is een eerbetoon aan de donderdag overleden Theo Bos.

Mister Vitesse speelde vijftien seizoenen met nummer 4 voor de hoofdmacht van de Arnhemse club. Vrijdag, tijdens de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht, droeg Jan-Arie van der Heijden al nummer 23 op de rug in plaats van 4 en dat zal hij blijven doen. Rugnummer 4 is voor altijd het nummer van Theo Bos.

Vitesse neemt komende donderdag in GelreDome afscheid van de clubicoon. De deuren van de Theo Bos Tribune en indien nodig de Oost Tribune gaan open om 18.15 uur en daarna heeft van 19.00 uur tot 21.00 een officieel programma plaats. Op de rol staan toespraken van persoonlijke vrienden van Theo Bos, Vitesse, zijn laatste werkgever FC Dordrecht en een vertegenwoordiger van de Vitesse-supporters, zo liet Vitesse dinsdag weten.

De club vraagt de supporters in clubkleuren naar het stadion te komen. Na de bijeenkomst wordt de kist van Theo Bos via een erehaag van Vitesse-supporters met fakkels uitgeleide gedaan. Van 21.00 uur tot 22.30 uur kunnen de fans napraten in het supportershome naast GelreDome.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.