Øde aan Ødegaard: Dat fenomenale linkerbeen, die dribbel en af en toe een panna

VIDEOARNHEM - Vitesse staat in de finale van de play-offs om Europees voetbal. Alle ogen zijn gericht op Martin Ødegaard. De Noor laat in Arnhem een verpletterende indruk achter.

Waanzinnig, briljant, grandioos, magistraal. De superlatieven vliegen deze dagen werkelijk de ether in. Martin Ødegaard oogst overal lof en bewondering.

Die magnifieke techniek, die welhaast perfecte steekpass. Dat fenomenale linkerbeen. De dribbel en af en toe de panna - de Noor is in het Nederlandse voetbal van de buitencategorie.

Na een weergaloos optreden tegen FC Groningen, dinsdagavond in GelreDome met één goal en twee assists op sluipschutter Tim Matavz, stapt Ødegaard als vedette de finale van de play-offs in.

Hij vertolkt een sleutelrol in de tweestrijd tussen Vitesse en FC Utrecht, met als inzet Europees voetbal. De huurling van Real Madrid is de troefkaart van de Arnhemse club, Dick Advocaat broedt op een plan de Viking af te stoppen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.