Volledig scherm
PREMIUM
Jay-Roy Grot wil zijn voetbalcarrière bij Vitesse nieuw elan geven. In Arnhem komt hij thuis, bij zijn familie. Eenzaamheid, weet hij nu, is een ziekte. © Paul Meima / Pro Shots

Ooit vond Jay-Roy Grot een mental coach een teken van zwakte, maar: ‘Het is niet eng. Het is een zegen’

OPALENICA - Jay-Roy Grot wil zijn voetbalcarrière bij Vitesse nieuw elan geven. In Arnhem komt hij thuis, bij zijn familie. Eenzaamheid, weet hij nu, is een ziekte. De zieleroerselen van een voetbalprof.

Zijn postuur is indrukwekkend. Een brede torso, boomstammen van dijen en een imposante lengte, 1.93 meter, maken hem tot kleerkast. Een potentiële uitsmijter in het nachtleven. Jay-Roy Grot vuurt ook met orkaankracht. Bij Vitesse liggen ze soms in een breuk als hij aanlegt.

Het trainingsveld is dan net een schiettent.

Achter de façade van de oermens gaat evenwel een introverte jongeman schuil. Bedeesd en schuchter. Een tikje terughoudend. Bij Grot vind je geen spraakwaterval.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.