Volledig scherm
Joseph Oosting (links) wordt de interim-trainer van Vitesse. Edward Sturing zal zich niet voegen bij de staf van de Arnhemse eredivisieclub. © BSR/SOCCRATES

Oosting interim-trainer, Sturing wordt geen hoofdcoach bij Vitesse

ARNHEM - Edward Sturing wordt geen hoofdtrainer van Vitesse. De clubicoon wil niet opnieuw slechts als interim-coach fungeren in Arnhem. De eredivisionist neemt langer de tijd voor de aanstelling van een nieuwe trainer. Die komt van buitenaf. Voorlopig staat Joseph Oosting aan het roer in de hoofdstad van Gelderland.

Oosting (47) is tussenpaus bij Vitesse. De eredivisionist stelt de Drent als interim-manager aan, nu de Rus Leonid Sloetski is vertrokken. Hij komt over van het beloftenteam. 

Vitesse schuift vanuit de jeugdopleiding Tim Cornelisse (41) door. De ex-prof van de Arnhemse club en FC Utrecht zal als assistent fungeren.

Bij Vitesse blijven de assistenten Nicky Hofs en Raimond van der Gouw (keeperstrainer) aan. De Russische assistent-trainers Oleg Yarovinski en de broers Berezoetski zijn alle drie ook opgestapt.

Sturing was na het vertrek van Sloetski de topkandidaat van Vitesse. Maar de eredivisionist heeft over een interim-trainerschap geen overeenstemming met de clubman kunnen bereiken. Sturing blijft zodoende actief in de jeugdopleiding.