Volledig scherm
Edward Sturing, hoofdcoach bij Vitesse tot het einde van dit seizoen. © ANP Pro Shots

Opdracht ‘feestvarken’ Sturing bij Vitesse: Schoten moeten óp doel

ARNHEM - Edward Sturing begint aan zijn vierde periode als trainer van Vitesse. De interim-coach viert tegen Sparta meteen feest. Hij wordt dan de coach met de meeste eredivisiewedstrijden voor de Arnhemse club.

Sturing staat momenteel op 138 duels als hoofdcoach van Vitesse, stelt statistiekenbureau Opta Sports. Dat is net zoveel als Herbert Neumann. Hij kan zaterdag de tweede trainer van de Arnhemse club worden, na diezelfde Neumann met minstens vijftig eredivisiezeges voor de Arnhemmers. De Duitser staat op 65 overwinningen.

Nauwkeurigheid

Voor die zege, Vitesse smacht er naar, krijgt Sturing wél een stevig opdracht mee. De Arnhemse club heeft de laagste schotnauwkeurigheid van de gehele eredivisie. Slechts 139 van de 431 schoten van de Arnhemmers waren deze competitie op doel, stelt Opta Sports. Dat is een percentage van 32,3%.

Vitesse creëert zowat ook het minste aantal kansen in de eredivisie, stelt statistiekenbureau Gracenote. Dat zijn er deze competitie tot dusver 41, waaruit 20 goals zijn geproduceerd. Alleen Roda JC presteert dan slechter (40 kansen, met daaruit 17 doelpunten).

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.