Volledig scherm
Een Vitesse-supporter neemt afscheid van Theo Bos in het Gelredome. foto ANP/Olaf Kraak © ANP/Olaf Kraak

Opening complex Vitesse vanwege overlijden Theo Bos weer uitgesteld

ARNHEM - De feestelijke opening van het nieuwe trainingscomplex van Vitesse is opnieuw uitgesteld. Dit in verband met het overlijden van clubicoon Theo Bos, op 28 februari.

Eigenaar Merab Jordania van Vitesse liet het afgelopen jaar op Papendal voor circa twaalf miljoen euro een hypermodern trainingscomplex bouwen. De Arnhemse profclub wil van de officiële opening een feest maken, maar vindt dat op dit moment niet gepast.

De festiviteiten stonden gepland voor komende maandag, rond de competitiewedstrijd van de Arnhemse beloften tegen Jong PSV. "Ons hoofd staat er nu niet naar", zegt woordvoerster Ester Bal, doelend op het overlijden van Bos. De supporters namen afgelopen donderdag tijdens een indrukwekkende herdenkingsbijeenkomst in GelreDome afscheid van 'Mister Vitesse'.

De officiële opening zal nu medio april zijn. Vitesse kan op dit moment nog geen exacte datum noemen. Het gebouw zou al eerder dit jaar officieel in gebruik worden genomen, maar omdat het speelveld voor het complex 'nog verder geoptimaliseerd kon worden', werd dat uitgesteld naar komende maandag.

Het gras is vanwege de aanhoudende kou nog steeds niet optimaal en het werk op het buitenterrein is nog niet helemaal af. Maar dat heeft nu geen rol gespeeld.

De selectie van trainer Fred Rutten verkaste vorige maand al naar het nieuwe pand. Ook het kantoorpersoneel is van GelreDome naar Papendal verhuisd. Het sportcomplex wordt ook de thuishaven van Jong Vitesse. Dat team speelde de afgelopen jaren op het hoofdveld van amateurclub De Bataven in Gendt.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.