Remko Pasveer is fit genoeg om te starten bij Vitesse.
Volledig scherm
Remko Pasveer is fit genoeg om te starten bij Vitesse. © VI Images

Pasveer doorstaat test voor uitduel met VVV, Foor bij Vitesse in de basis

VIDEOARNHEM - Remko Pasveer start in de basis bij Vitesse. De doelman ondervindt geen grote hinder van een polskwetsuur en staat daarmee zaterdagavond aan de aftrap tegen VVV-Venlo. Navarone Foor is voor coach Leonid Sloetski de vervanger van Oussama Tannane.

Pasveer (35) is de eerste keeper van Vitesse. De Tukker liep in de voorbereiding een breuk aan de pols op. Hij kreeg deze week weer last van het gewricht. Zodoende sloot hij vrijdagochtend pas weer aan bij de groep, voor een fitheidstest. Die doorstond de keeper.

,,Ik kreeg maandag een bal op de pols”, vertelt Pasveer. ,,Daarna had ik wat last. Er zijn voor de zekerheid röntgenfoto’s gemaakt. Die boden uitsluitsel. De pols doet een beetje pijn. Maar dat is nauwelijks noemenswaardig. Ik kan spelen tegen VVV. Ik neem geen onnodige risico’s.”

Start Pasveer ‘gewoon’ in het doel, coach Sloetski moet zijn basis wel veranderen. Tannane is door een knieblessure tot januari uitgeschakeld. De Russische trainer schuift Navarone Foor naar voren als vervanger op rechts. Foor is de alleskunner in de selectie. Hij speelde in zijn beginjaar als prof bij NEC ook vaak vanaf de rechterkant.

Vitesse start als favoriet

Navarone Foor is de vervanger van Oussama Tannane bij Vitesse.
Volledig scherm
Navarone Foor is de vervanger van Oussama Tannane bij Vitesse. © BSR Agency

Sloetski houdt zijn team verder intact. Eli Dasa is daarbij de rechtsback, ten faveure van Julian Lelieveld. Bryan Linssen start op de linkerflank. In de spits staan Nouha Dicko en Tim Matavz.

Vitesse start in De Koel (aftrap 20.45 uur) als favoriet. De Arnhemse club staat momenteel vierde in de eredivisie, met twintig punten uit negen wedstrijden. Bij een zege verbetert Sloetski het record van Ronald Koeman bij Vitesse. De huidige bondscoach kwam na tien duels tot 22 punten.

Vermoedelijke opstelling Vitesse: Pasveer; Dasa, Doekhi, Obispo, Clark; Foor, Bazoer, Bero, Linssen; Dicko, Matavz.

Vitesse-fan Bjorn Courtois en clubwatcher Lex Lammers bespreken de stand van zaken bij Vitesse: