Vitesse wil doelman Remko Pasveer een jaar langer binden.
Volledig scherm
Vitesse wil doelman Remko Pasveer een jaar langer binden. © BSR Agency

Pasveer en Vitesse willen nog een jaar samen verder

ARNHEM - Vitesse wil doelman Remko Pasveer nog een jaar vastleggen. De eredivisionist uit Arnhem werkt met het management van de Tukker aan de laatste details voor een overeenkomst.

Pasveer (36) beschikt over een aflopend contract bij Vitesse. De keeper heeft zodoende de voorbije maanden ook over de landsgrenzen gekeken. Maar tegelijkertijd is hij in gesprek gebleven met de Gelderse club. Daaruit moet nu een nieuwe verbintenis voortvloeien.

De eenjarige deal heeft alles te maken met de wereldwijde uitbraak van het coronavirus. Pasveer heeft na avonturen bij Heracles en PSV nu drie seizoenen bij Vitesse achter de rug. Voor de Tukker zou de sportcarrière met een overstap naar het buitenland volmaakt zijn. Dat heeft hij in de winter ook duidelijk aangegeven. Maar de spelershandel is de voorbije maanden ingestort. De keepersmarkt is op voorhand al klein en nu zijn de budgetten door de economische crisis in het voetbal ook nog eens overal onzeker geworden. Gokken en wachten op een club in het buitenland kan, maar biedt op sportief en financieel vlak geen enkele garantie.

Het management van Pasveer en Vitesse zitten zodoende al langer aan de onderhandelingstafel. Van een akkoord is momenteel nog geen sprake. Maar de partijen naderen elkaar, zo stellen bronnen rond Vitesse.

Dat de inzet een eenjarig contract is, heeft ook alles te maken met de stand van zaken in het mondiale voetbal. De Arnhemse club moet de risico’s meewegen en kan niet te ver vooruit kijken. Pasveer heeft bij een overeenkomst zodoende het voordeel in de zomer van 2021 weer transfervrij te zijn. Dan kan de spelersmarkt hersteld zijn en is een gang naar het buitenland wellicht alsnog mogelijk.