Volledig scherm
Remko Pasveer wordt gepasseerd door Jurgen Locadia van PSV. © Pim Ras Fotografie

Pasveer in doel Vitesse: Bekerduel moeilijkste om te spelen

ARNHEM - Remko Pasveer keert terug in het doel van Vitesse. De Tukker start in het bekerduel van de Arnhemse club met hoofdklasser Volendam. De Portugees Eduardo krijgt rust.

,,Zo’n bekerwedstrijd tegen Volendam is het moeilijkste om te spelen”, zegt Pasveer. ,,Moeilijker dan een wedstrijd tegen Ajax.”

De Tukker is tweede keeper bij Vitesse. Chelsea-huurling Eduardo krijgt de voorkeur van coach Leonid Sloetski. De moeilijkheidsgraad zit in het decor. ,,De entourage is niet als de eredivisie”, legt Pasveer uit. ,,Dat zorgt nog wel eens voor gemakzucht. Ondderschatting. Maar dat kunnen we nu niet hebben.”

Swift

Vitesse werd vorig jaar uitgeschakeld door hoofdklasser Swift Amsterdam. Dat was de grootste stunt uit het bekertoernooi. ,,Ik heb dit soort wedstrijden ook gespeeld als amateur. Dan ga je tegen profs als de brandweer. Voor de amateurclubs is dit geweldig. Dus daartegen moet je je wapenen. Dat hoort er ook bij.”

Pasveer smacht naar speelminuten bij Vitesse. Vorig seizoen raakte hij na een serie fouten zijn plek kwijt aan Jeroen Houwen. Nu is Eduardo de onbetwiste nummer 1. ,,Als keeper zijn er nauwelijks tot geen invalbeurten”, weet Pasveer. ,,Dus wordt mijn geduld op de proef gesteld. Ik heb de trainer nog voorgesteld eens op ‘6’ te spelen. Maar daar wilde hij niet aan beginnen. Ik moet hiermee omgaan als een professional.”

Sfeer

Met de sfeer bij Vitesse is dat makkelijker. ,,Dit jaar is er bij Vitesse veel meer plezier dan vorig jaar”, verklaart Pasveer. ,,De trainingen zijn leuker en de sfeer is positiever. Dat doet mij ook goed. Dan nog is rol als reserve even moeilijk, hoor. Ik ben sportman. Maar ik ben ook realistisch. Edu is eerste keuze. Ik kan het goed met hem vinden. Hij motiveert mij, ik hem.”

Nu krijgt de Tukker zijn kans. ,,De amateurs van Volendam vormen de eerste stap op weg naar De Kuip. Zo simpel is het. We moeten gewoon hard ons best doen en een resultaat neerzetten.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.