Remko Pasveer is op de weg terug bij Vitesse.
Volledig scherm
Remko Pasveer is op de weg terug bij Vitesse. © ANP/VI Images

Pasveer mikt op rentree Vitesse tegen Bayer Leverkusen

ARNHEM - Vitesse mikt op de rentree van doelman Remko Pasveer in het oefenduel met Bayer Leverkusen. Het herstel van de polsblessure van de Tukker verloopt voorspoedig. Mogelijk staat hij de komende dagen op het trainingsveld weer onder de lat.

Pasveer (35) is de eerste keeper van Vitesse. De Tukker heeft in de voorbereiding een scheurtje in de pols opgelopen. Hij heeft daardoor de voorbije weken met een manchet getraind. Daarbij heeft hij geen keeperswerk uitgevoerd. De doelman is wel topfit.

Oefenduels

Pasveer moet de oefenwedstrijden van Vitesse tegen Darmstadt 98 (zaterdag, 15.00 uur in Duitsland) en Sivasspor (woensdag 24 juli, 19.00 uur in Driel) aan zich voorbij laten gaan. 

De vriendschappelijke wedstrijd tegen Bayer Leverkusen (zaterdag 28 juli, 17.00 uur in Leverkusen) geldt als generale repetitie van de Gelderse equipe voor de start van de competitie. De Arnhemse club opent het voetbaljaar op zaterdag 3 augustus tegen Ajax. Die wedstrijd is in GelreDome.

Concurrentie

Vitesse heeft voor Pasveer concurrentie aangetrokken. Kostas Lamprou, transfervrij opgepikt bij Ajax, moet de strijd met de Tukker aangaan om de plek onder de lat.

Met de komst van Lamprou is de hiërarchie in het doel bij Vitesse veranderd. Bilal Bayazit is voorlopig de derde keeper. Jeroen Houwen is vooralsnog vierde doelman in lijn bij de eredivisieclub.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.