Volledig scherm
Remko Pasveer. © ANP Pro Shots

Pasveer moet stabiele sluitpost worden bij Vitesse

Tussenbalans VitesseARNHEM - Vitesse staat na een turbulente transferzomer stevig in de steigers. Trainer Henk Fraser heeft de meeste automatismen in zijn vernieuwde equipe al ingeslepen. Met de interlandperiode om te herstellen en bij te tanken, kan in Arnhem nu de tussenbalans worden opgemaakt.

De komende dagen komen daarvoor alle linies bij de eredivisionist aan bod. In aflevering 1: de doelman.

Keepersruil

Vitesse trok deze zomer als keeper Remko Pasveer aan. De Arnhemse club haalde de Tukker binnen, omdat Eloy Room een vertrekwens had. De Nijmegenaar wilde per se hogerop.

Op de Nederlandse keepersmarkt kwam Vitesse logischerwijs uit bij Remko Pasveer, reserve bij PSV. Hij was de best betaalbare kandidaat.

Zo ontstond uiteindelijk een keepersruil. Room bewandelde de omgekeerde weg, omdat zich gewoon geen beter alternatief aanbood.

De wissel pakte tot nu toe nadelig uit voor de Arnhemse club. Terwijl Room verpieterde op de bank in Eindhoven, kon Pasveer nog niet volledig overtuigen bij Vitesse. Weifelend optreden tegen FC Utrecht en een fout tegen OGC Nice toonden aan dat een jaar zonder speeltijd niet zomaar is weg te poetsen.

Vertrouwen

Pasveer krijgt het vertrouwen van Fraser. Hij heeft leiderskwaliteiten en is tactisch sterk. Hij beschikt ook over een goede trap. De Tukker moet nu ook een stabiele sluitpost worden.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement