Remko Pasveer plukt de bal stijlvol uit de lucht tegen FC Utrecht.
Volledig scherm
Remko Pasveer plukt de bal stijlvol uit de lucht tegen FC Utrecht. © VI Images

Pasveer vraagteken: Vitesse test fitheid doelman voor duel met VVV

ARNHEM - Remko Pasveer is een vraagteken bij Vitesse voor het duel met VVV-Venlo. De doelman kampt met lichte klachten in de pols. De Arnhemse club onderwerpt de Tukker deze vrijdagochtend aan een fitheidstest voor de wedstrijd in Limburg.

Vitesse staat zaterdagavond in De Koel tegenover VVV (aftrap 20.45 uur). Pasveer (35) is de eerste keeper van de Arnhemse eredivisionist. Haakt de doelman af, dan neemt Kostas Lamprou (28) plaats onder de lat bij de Gelderse club. De Griek werd in de zomer transfervrij overgenomen van Ajax.

Pasveer had al eerder last van zijn pols. De Tukker liep in de voorbereiding een breuk aan het gewricht op. Hij miste door de blessure een groot deel van de oefencampagne.

De doelverdediger was juist voor de competitiestart tegen Ajax (2-2) weer fit. Daarna keepte Pasveer alle negen duels. Hij groeide uit tot steunpilaar in het team van coach Leonid Sloetski.

Vitesse staat momenteel vierde in de eredivisie, met twintig punten uit negen wedstrijden. Lamprou is de tweede keeper bij Vitesse. De Griek staat in de pikorde boven Bilal Bayazit en Jeroen Houwen.

Lamprou speelde behalve voor Ajax ook voor Willem II, Feyenoord en Excelsior.

Vitesse kan voor het duel met VVV zeker geen beroep doen op Hilary Gong, Charly Musonda en Oussama Tannane. Laatstgenoemde is geopereerd aan zijn knie. Hij keert in januari pas weer terug bij de selectie. Gong en Chelsea-huurling Musonda zijn door zware knieblessures het gehele seizoen niet inzetbaar.