Volledig scherm
Mitchell van Bergen. © Pro Shots / Marcel Bonte

PEC Zwolle komt als geroepen voor Vitesse

ARNHEM - PEC Zwolle komt op het juiste moment naar Vitesse. De Arnhemse eredivisionist heeft in eigen huis nog nooit verloren van de Overijsselse club. De formatie van trainer Henk Fraser wil zaterdag een reeks van 6 wedstrijden zonder zege afsluiten.

Vitesse overlegt in de eredivisie een balans van zes overwinningen en twee gelijke spelen tegen PEC. Op het hoogste niveau verloor de Arnhemse club überhaupt slechts één keer in de laatste elf ontmoetingen met de Zwollenaren (uit en thuis: winst acht keer, gelijk twee keer).

Vormcrisis
Maar Vitesse kampt met een vormcrisis en dus staat het duel in GelreDome onder hoogspanning. Daarbij is de inzetbaarheid van clubtopscorer Ricky van Wolfswinkel uiterst twijfelachtig. De spits kampt met een liesblessure. Van Wolfswinkel maakt vijf van zijn zeven goals in deze competitie in het Arnhemse stadion.

Zorgen
PEC komt na een 4-0 oorwassing van FC Groningen naar de Gelderse hoofdstad. Ook trainer Ron Jans kent volop zorgen. Zwolle mist scorend vermogen. PEC maakte dit seizoen al in zeven wedstrijden geen doelpunt. De formatie van Jans scoorde in de maand november geen enkele goal.