Volledig scherm
De zogeheten Arnhem Ultra’s zongen ‘Alle Joden aan het gas’ bij het betreden van GelreDome. © ANP Pro Shots

Politie gaat Vitessefans opsporen na uiten spreekkoren

ARNHEM - Het Openbaar Ministerie start een opsporingsonderzoek naar supporters van Vitesse, die afgelopen zondag voor het duel met Ajax antisemitische spreekkoren hebben geuit. De zogeheten Arnhem Ultra’s zongen ‘Alle Joden aan het gas’ bij het betreden van GelreDome.

Het incident leidde tot landelijke verbolgenheid. Zowel Vitesse als het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) deed al snel aangifte tegen de groep fanatieke aanhangers. De Arnhemse club distantieerde zich openlijk ook nadrukkelijk van de supporters.

Overleg

Donderdag vond overleg plaats over de kwestie tussen OM, de politie en de leiding van de voetbalclub. Het OM gaf daarbij aan een opsporingsonderzoek te starten. Vitesse roept personen die betrokken zijn bij het betreffende incident op zich te melden bij de supporterscoördinatoren.

De aanhang van Vitesse zorgde vorig jaar ook al voor opschudding rond een wedstrijd tegen Ajax. Toen werd doelman Andre Onana nog met apengeluiden geconfronteerd in GelreDome.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.