Volledig scherm
Maikel van der Werff pakt Feyenoorder Steven Berghuis aan. De verdediger ontbreekt nog bij Vitesse tegen PSV. © Pim Ras Fotografie

Punt bij PSV zou al stunt zijn voor Vitesse

Arnhem - Vitesse staat in speelronde 27 van de eredivisie voor een zware opgave. De Arnhemse club zet met gelijkspel bij PSV al een stunt neer. De Eindhovense club is dan achterop geraakt in de titelstrijd, de laatste zeven competitiewedstrijd in eigen huis zijn allemaal gewonnen.

Doelpunten

PSV heeft na de winter de vorm hervonden. De Brabanders maakten meer dan de helft van hun Eredivisie-doelpunten in 2017 (26 van 51). Ze scoorden minimaal drie doelpunten in elk van de laatste vier thuiswedstrijden. Vooral in standaardsituaties is de equipe van coach Phillip Cocu gevaarlijk. Daaruit is al negentien keer gescoord. Zeven goals komen uit hoekschoppen. En de voorgaande twee duels kreeg PSV ook een strafschop.

Cijfers

Vitesse kan dus aan de bak in Eindhoven. Alle cijfers spreken in het voordeel van de Brabantse club. De Arnhemmers voelen evenwel geen druk. Daarbij kan trainer Henk Fraser over een nagenoeg fitte groep beschikken. Alleen Maikel van der Werff ontbreekt. De verdediger sluit normaliter na het weekeinde, in de interlandweek, weer aan.

Vitesse staat in de eredivisie-geschiedenis nu op 1499 tegengoals. De Arnhemmers kunnen bij een volgende tegentreffer de zeventiende club in de eredivisie worden met 1500 tegendoelpunten.