Volledig scherm
Matus Bero duelleert voor Vitesse met Ajacied Dusan Tadic. © VI Images

Puzzelen voor Sloetski bij Vitesse: Bero en Büttner geschorst voor clash met De Graafschap

ARNHEM - Leonid Sloetski moet noodgedwongen gaan puzzelen met zijn elftal voor de clash met De Graafschap. De Russische coach mist tegen de Superboeren Alexander Büttner en Matus Bero. Zij zijn geschorst.

Vitesse hervat de competitie op zondag 12 mei (aftrap 14.30 uur) in GeldreDome tegen De Graafschap. De KNVB heeft het speelschema van de eredivisie door de Europese verplichtingen van Ajax verschoven. De komende twee weken is er een ‘lentestop’ in Nederland.

Büttner was al geschorst, na zijn rode kaart in het duel met PEC Zwolle. Bero komt daar door de veldverwijzing van dinsdag bij Ajax bij. De Slowaak staat al op tien gele kaarten dit seizoen (met daardoor tweemaal rood). Maar Bero is ook goed voor acht competitiegoals. De enige Slowaken die vaker scoorden in de eredivisie zijn Albert Rusnak (12, Cambuur en FC Groningen) en Miroslav Stoch (10, FC Twente).

Herstel

Sloetski mist twee vaste krachten tegen De Graafschap, maar de coach verwacht voor de confrontatie met de Doetinchemse club wel Vyacheslav Karavaev weer terug. De Rus moet dan hersteld zijn van een hamstringblessure.

De ‘lentestop’ zorgt er ook voor dat Tim Matavz verder aan fitheid kan werken. Sloetski hoopt de goalgetter, hersteld van een kuitbeenbreuk, in de slotweken van de competitie nog volop in te zetten. Ook Bryan Linssen kan de rustperiode goed gebruiken voor herstel van een hamstringkwetsuur.

Belangen

De Gelderse twist is voor Vitesse en De Graafschap van groot belang. De Arnhemse club moet een plek in de play-offs om Europees voetbal veiligstellen. Voor de Doetinchemmers ligt er na de zege op FC Emmen van dinsdagavond nog een weg naar directe handhaving open. Dan is een zege in GelreDome wel een voorwaarde.

Vitesse en De Graafschap sluiten de competitie af op woensdag 15 mei. De gaat de Arnhemse club op bezoek bij VVV-Venlo. De Superboeren krijgen Ajax op bezoek.

Volledig scherm
De aftocht van Matus Bero in de Arena. De Vitessenaar is met rood weggestuurd door arbiter Kamphuis. © VI Images
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.