Roman Abramovitsj applaudisseert bij het kampioenschap van Chelsea in 2017.
Volledig scherm
Roman Abramovitsj applaudisseert bij het kampioenschap van Chelsea in 2017. © AFP

‘Roman Abramovitsj, jarenlang eigenaar van Chelsea, nam Vitesse in geheim over en stopte 117 miljoen in club’

Het werd jaren ontkend door betrokkenen, maar blijkt nu toch waar: Roman Abramovitsj heeft de overname van Vitesse gefinancierd. De Rus bezat toentertijd Chelsea. De twee clubs hadden elkaar kunnen ontmoeten in een Europese competitie. Clubs met een gedeeld eigenaarschap mogen echter niet tegen elkaar spelen, stelt de UEFA.

37 reacties

 • Robert Oeveren

  2 maanden geleden
  Waar maken we ons druk over het geld kwam via een rijke man die een vriend als eigenaar van Vitesse heeft gekozen. Het voordeel voor Vitesse was dat de tekorten werden aangevuld en dat er spelers met meer kwaliteit mogelijk waren. Het geen coorupt geld . Laat de knvb zich druk maken over corruptie binnen Fifa maar daar horen we niets over. Of over de mensenrechten. En het geld wat de KNVB nog niet heeft betaald aan families van overleden arbeiders in Quataer.
 • Tinus Timmerman

  2 maanden geleden
  @Jaap De Graaf. Weet jij waar het geld van je salaris of uitkering vandaan komt. Waar komt het geld van NEC, Ajax etc. vandaan. Maar als meest recent, zat er geen bloedgeld bij de inkomsten van de KNVB vanuit de FIFA/UEFA? De KNVB betaalde hier de clubs weer mee. Er is geen club die sponsorgeld ontvangt dat 100% eerlijk is verkregen. Bij alle sponsorgelden is er sprake een vorm van witwassen etc.. Alleen geld dat Vitesse heeft ontvangen is "bloedgeld" ? Daarbij, een eigenaar is niet de "club" !
 • Jaap De Graaf

  2 maanden geleden
  @Freek, afgunst op wat? Stadion? Titel? selectie? toekomst? eigenaar? licentie? sfeer? supporters? Lachwekkend dat iemand nog denkt dat anderen afgunstig zijn op een club die helemaal niets meer heeft en de afgelopen jaren is gefinancierd met Russisch bloedgeld.
 • Elbert Jansen

  2 maanden geleden
  @A.Vissers. Daar kon je wel eens gelijk in hebben. Er worden rare spelletjes gespeeld. Menig andere club was al lang failliet en Vitesse kan maar aan fladderen. Ben reuze benieuwd hoe deze soap afloopt.
 • Yzord Magdalena

  2 maanden geleden
  Als NECer zeg ik dat dit hopelijk geen vervelend staartje krijgt. Zou zonde zijn als Vitesse verdwijnt. We willen wel strijden om de beste van Gelderland te zijn.