Volledig scherm
Niemand wil met schreeuwende Sheran Yeini op de kamer slapen.

Rondetafelgesprek: Met welke teamgenoot zou je nooit een kamer delen op het trainingskamp?

Tijdens het trainingskamp van Vitesse was er genoeg tijd om met een aantal spelers van Vitesse even rond de tafel te gaan zitten. Ze kregen vijf vragen gesteld, die over van alles en nog wat gingen. De spelers die rond om de tafel zaten waren Guram Kashia, Eloy Room, Sheran Yeini en Marvelous Nakamba. De vraag: Met welke teamgenoot zou je nooit een kamer delen op het trainingskamp?

Unaniem: Yeini

Kashia in het Nederlands: Zeker niet met hem.

Yeini: Ik weet wel waarom.

Kashia: Hij is eng. 's Nachts kan hij uit het niets schreeuwen.

Yeini: Ja, ik kan door nachtmerries uit het niets beginnen te schreeuwen. Nu slaap ik ook alleen. Milot en ik deelden een vorig jaar een kamer op een trainingskamp. Ik denk dat het twee uur in de nacht was. We sliepen al. Ik werd wakker, kwam overeind en begon in mijn taal keihard te schreeuwen. Milot werd wakker en hij werd er zo bang dat hij tot zes uur 's morgens niet meer sliep. Toen we wakker werden zei hij: 'Luister Sheran, ik kan echt niet meer met jou in één kamer slapen'. Daarom slaap ik alleen. Het gebeurt ook niet bewust. Ik heb dit sinds ik drie jaar was en eigenlijk bijna elke dag.

Room: Shit, kun je geen therapie nemen ofzo?

Yeini: Heb ik al geprobeerd, werkt niet.

Kashia fluistert: Je moet hem even vragen hoe hij dat dan met zijn vrouw doet.

Yeini lachend: Ik wist dat die zou komen. We gaan nooit tegelijk naar bed. Meestal ga ik eerst. Zij laat me eerst uitschreeuwen. Ik zou trouwens nooit een kamer met Guram delen. Hebben we al eens gedaan, maar ik hoorde hem de hele nacht zingen: Gu-ram
Ka-si-a, Gu-ram Ka-si-a.

Kashia lacht: Jawel, dat wil je wel. Sheran houdt ervan om met mij te filosoferen.