Volledig scherm
Eloy Room pakt de penalty van Davy Klaassen. © ProShots

Room bij twintigste strafschop af van penaltysyndroom

videoARNHEM – Bij de twintigste poging was Eloy Room eindelijk succesvol. De doelman van Vitesse keerde zondag in de thuiswedstrijd tegen Ajax (0-1) voor het eerst een strafschop in het betaald voetbal.

De keeper pakte in de tweede helft de strafschop van Davy Klaassen. Room is daardoor af van het penaltysyndroom. ,,Maar ik ben daar niet mee bezig”, zei de Nijmegenaar. ,,Ik wist ook niet precies hoeveel strafschoppen ik tegen heb gekregen. Ik word er af en toe op gewezen door journalisten. Het is lekker dat ik hem nu pak. Daardoor bleven we nog even in de race, maar uiteindelijk hebben we er niks aan.”

Gevoel
,,Ik had van tevoren geen penalty’s van Klaassen bekeken”, vervolgde Room. ,,Ik wachtte lang, vertrouwde op mijn gevoel. Ik zag aan zijn lichaamshouding dat hij de bal in die hoek ging schieten.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.