Oussama Tannane in duel met Simon Gustafson van FC Utrecht.
Volledig scherm
Oussama Tannane in duel met Simon Gustafson van FC Utrecht. © BSR Agency

Scan moet ernst blessure Tannane bij Vitesse uitwijzen

ARNHEM - Oussama Tannane wacht een bezoek aan het ziekenhuis. Een scan moet de ernst van de blessure van de vleugelaanvaller van Vitesse bepalen. De Marokkaan heeft zaterdagavond tegen FC Utrecht een kniekwetsuur opgelopen.

Tannane viel in GelreDome, waar Vitesse met 2-1 won, voor rust al uit. Hij verdraaide zijn knie en vroeg meteen om een wissel.

Uit een eerste diagnose leek ernstige schade uit te blijven. ,,Hij had echt last van zijn knie”, verklaarde trainer Leonid Sloetski na afloop. ,,Natuurlijk moet verder medisch onderzoek de aard van de kwetsuur uitwijzen, maar het lijkt niet zo ernstig als in eerste instantie gedacht. Dan nog: de scan moet zekerheid bieden.”

Sloetski kan een zware blessure niet gebruiken. In het kamp van Vitesse zijn Hilary Gong en Charly Musonda door kniekwetsuren al langdurig uitgeschakeld. Gong mist normaliter dit hele seizoen. Musonda wordt opgetraind bij Chelsea, maar kampt al een jaar met knieklachten.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.