Volledig scherm
Thulani Serero (links) houdt PSV’er Luuk de Jong van de bal. De middenvelder van Vitesse keert terug in het nationale team van Zuid-Afrika. © ANP Pro Shots

Serero keert terug in nationaal team Zuid-Afrika

ARNHEM - Thulani Serero keert terug in het nationale team van Zuid-Afrika. De spelbepaler van Vitesse heeft zijn conflict met bondscoach Stuart Baxter uitgesproken. Hij is meteen ook opgeroepen voor de belangrijke interland in de kwalificatiereeks voor de Afrika Cup tegen Nigeria.

Serero (28) raakte vorig jaar in conflict met Baxter. Hij kreeg nauwelijks speeltijd bij Zuid-Afrika. Daarom keerde hij ‘Bafana Bafana’ de rug toe. Die beslissing zorgde voor veel ophef in het land. De middenvelder van Vitesse is na een gesprek met Baxter nu ‘voor de lange termijn’ terug.

Vijf internationals

Vitesse ziet in de interlandbreak vijf spelers uitvliegen. Matus Bero is opgeroepen voor de interlands van Slowakije tegen Oekraïne en Tsjechië. Martin Ødegaard zit bij Noorwegen, dat voetbalt tegen Slovenië en Cyprus. 

Danilho Doekhi maakt deel uit van de selectie van Oranje Onder 20 jaar. Dat team speelt tegen de leeftijdsgenoten van Zwitserland en Italië. Jake Clarke-Salter wacht met Jong Engeland interlands tegen Jong Italië en Jong Denemarken.

Jeugd Oranje

Thomas Buitink staat bij Oranje Onder 19 op de stand by-lijst. 

Joey Kesting zit bij Oranje Onder 18, dat een toernooi speelt in Spanje. Jasper Dalhaus staat voor dat team op de stand by-lijst. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.